Okudukça öğren, öğrendikçe konuş! Çünkü bilen konuşur...

Sublime Text'de "Update (Güncelleştirme)" Bildirimini Kapatmak

Kodlama işlerinde sıklıkla kullandığım Sublime Text, özellikle her açtığımda verdiği güncelleştirme uyarısı ile canımı epeyce sıkmaya başlamıştı. Çünkü Sublime Text'i kullanma sebeplerimden bazıları pratik ve hızlı oluşuydu. Her dosyayı açtığımda karşıma çıkan bu "Update (Güncelleştirme)" uyarısı, beni yavaşlatmasından ziyade rahatsız ediyordu.

Gel gelelim bu sorununda çözümü oldukça basit. Siz değerli takipçilerimden Sublime Text'i kullanan varda benim gibi bu güncelleştirme bildirimini kapatmak ister diye, yaptığım ufak değişikliği sizinle paylaşmak istedim.

Sublime Text 3

Öncelikle Sublime Text'i açıp üstteki menülerden "Preferences" menüsü altındaki "Settings - User" seçeneğine tıklayın. Açılan "Preferences.sublime-settings" isimli pencereye yazacağımız kodlar ile Sublime Text'in ayarlarını değiştirebileceğiz.

Sublime Text 3

Hemen yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi "update_check": false şeklindeki kod, Sublime Text'in güncelleştirmelerinin artık kontrol edilmemesini sağlıyor. Bu satırdaki false değerini true olarak değiştirirseniz güncelleştirmeler tekrar her açılışta kontrol edilecektir.

Ayrıca dikkat edeceğiniz gibi "font_size": 13, gibi bir satır daha mevcut. Bu ve bunun gibi aralarında "," koyarak onlarca Sublime Text konfigürasyonunu programınıza uygulayabilirsiniz.

Yorum Yap